شما اینجا هستید: تهران | شهر تهران | موزه دکتر حسابی

موزه دکتر حسابی

  • موزه-دکتر-حسابی_1
  • موزه-دکتر-حسابی_2
  • موزه-دکتر-حسابی_3
  • موزه-دکتر-حسابی_4
  • موزه-دکتر-حسابی_5

درباره موزه دکتر حسابی

موزه دکتر حسابی، همان خانه ی اوست؛ خانه ای زیبا با معماری ساده اش در کوچه پس کوچه های خیابان ولیعصر... خانه به همان سبک و سیاق گذشته ها نگهداری شده و تمامی وسایل و لوازم شخصی دکتر نیز در معرض دید بازدید کنندگان قرا ر دارد تا شاید هر بیننده ای بتواند تنها گوشه ای از زندگی پدر فیزیک ایران را درک کند.
موزه دکتر حسابی در تهران چند ماه پس از فوت ایشان‌، در اواخر سال 1371، در منزل مسکونی وی افتتاح شد. بنای خانه متعلق به 1310 شمسی ‌ست‌ و موزه در طبقه سوم، در ضلع غربی منزل دکتر ایجاد شده است. این موزه مساحتی در حدود 40 مترمربع دارد که در آن اشیایی از قبیل - وسایل شخصی ایشان از جمله پوشاک‌، مسواک‌، عینک‌، شانه‌، خودکار، دفتر یادداشت، وسایل دست ساز ایشان‌، لوح تقدیرها ، مدارک تحصیلی و علمی‌، مدال‌ها و نشان‌ها، عکس‌های خانوادگی‌، اسباب بازی فرزندان و نوه‌ها و هدایای خانوادگی شان - نگهداری می شود‌.
از جمله آثار تقدیمی به دکتر حسابی می توان به تابلوی نقاشی‌، تابلوی خط‌، فرش، صنایع دستی اشاره کرد. در ضمن کلیه آثار تألیف و ترجمه شده وی را نیز می توانید در این موزه ببینید.

مروری بر عمری گهربار؛ ...
سید محمود حسابی در 1281 شمسی از پدر و مادری تفرشی در تهران زاده شد. او در 17 سالگی لیسانس ادبیات و در 19 سالگی لیسانس زیست شناسی و پس از آن مدرک مهندسی راه و ساختمان را از دانشگاه امریکایی بیروت اخذ کرد.
دکتر در رشته‌های پزشکی‌، ریاضیات و ستاره‌شناسی به تحصیلات آکادمیک پرداخت.
در 1924 به پاس سال ها زحماتش‌، شرکت راه‌سازی فرانسوی ایشان را برای تحصیل در مدرسه عالی برق پاریس دعوت کرد. دکتر هم‌زمان با تحصیل، در راه آهن برقی فرانسه نیز مشغول به کار شد. سپس به دلیل روحیه علمی بالایش به دانشگاه سوربن رفت و به تحصیل و تحقیق در رشته فیزیک پرداخت . او در 1927 در سن 25 سالگی دانش‌نامه دکترای فیزیک خود را با عنوان حساسیت سلول‌های فتوالکتریک ارائه کرد.
ازجمله فعالیت‌های مهم وی در موضوعات علمی می توان به :
اولین نقشه برداری علمی و فنی‌، رسم اولین نقشه نوین راه ساحلی سراسری میان بنادر خلیج فارس‌، تأسیس دارالمعلمین عالی در سال 1306، تأسیس مدرسه مهندسی وزارت راه و تدریس در آنجا به سال 1307، تأسیس دارالمعلمین عالی در همان سال، ساخت اولین رادیو در کشور در سال 1307 ،تأسیس دانش سرای عالی و تدریس در 1308، ایجاد اولین ایستگاه هواشناسی در ایران به سال 1309 ، نصب و راه اندازی اولین دستگاه رادیولوژی در ایران به سال 1310، تعیین ساعت رسمی کشور در سنه 1311، تأسیس اولین بیمارستان خصوصی -به نام بیمارستان گوهرشاد، به یاد مادرش – در 1312، پیشنهاد تدوین قانون تأسیس دانشگاه تهران و دانشکده فنی در سال1313 و ریاست آن دانشگاه تا سال 1315، پایه‌گذاری مراکز تحقیقات راکتورهای اتمی دانشگاه تهران‌، تأسیس سازمان انرژی اتمی ایران و عضو در هیئت دایمی کمیته بین‌المللی هسته‌ای‌، تأسیس اولین رصد خانه نوین در ایران‌ 1317و پس از آن تأسیس اولین مرکز مدرن نصب ماهواره در شیراز در همان سال و صدها خدمات ارزشمند که نام فرزند این خاک را تا همیشه ی تاریخ زنده نگاه می دارد .
گفتنی ست که دکتر محمود حسابی به چهار زبان زنده دنیا (فرانسه‌، انگلیسی‌، آلمانی و عربی‌) مسلط بود و به زبان‌های سانسکریت‌، لاتین‌، یونانی‌، اوستایی‌، ترکی و ایتالیایی نیز اشراف کامل داشت‌. نشان اوینسیه دولالژیون دونور و نشان کوماندور دولالژیون دونور، بزرگ‌ترین نشان‌های فرانسه‌، به وی اهدا شده است‌.
او با دانشمندان طراز اول دنیا نظیر شرودینگر، پورن‌، پل‌دیراک‌، نیلز و بوهر و فلاسفه‌ای چون آندره ژید و برتراند راسل ارتباط داشت‌.
وی در 1990 از سوی جامعه علمی جهانی به عنوان مرد اول علمی جهان برگزیده شد و در کنگره 60 سال فیزیک ایران در 1366 لقب پدر فیزیک ایران به ایشان اعطا شد.
پرفسور حسابی در 12 شهریور 1371 در بیمارستان دانشگاه ژنو به هنگام معالجه ی قلب بدرود حیات گفت‌. مقبره استاد بنا به خواسته وی در زادگاه خانوادگی و در شهر دانشگاهی تفرش قرار دارد.

  تلفن موزه دکتر حسابی : 22202006

  وب سایت موزه دکتر حسابی : -

  آدرس موزه دکتر حسابی : تهران، میدان تجریش، خیابان مقصود بیک، میدان دکتر حسابی


نمایش نقشه - موزه دکتر حسابی



مراکز نزدیک موزه دکتر حسابی

جاذبه های اطراف موزه دکتر حسابی

اقامت گاه های اطراف موزه دکتر حسابی

رستوران های اطراف موزه دکتر حسابی

مراکز خرید اطراف موزه دکتر حسابی