سبزه میدان رشت میدانی است در قلب شهر رشت که در سال هایی نه چندان دور محلی برای اجرای مراسم حکومتی از جمله اعدام محکومین بوده و سکوی اعدام آن پاچناله (ظاهرا پای چنار) خوانده می شد. در سمت چپ این میدان نیز قبرستانی وجود داشت که اعدامی ها در آن جا به خاک سپرده می شدند.
این میدان عمومی و قدیمی که در مرکز شهر رشت و در قلب تجاری این شهر قرار دارد، در اسناد تاریخی با نام باغ ملی نیز نامیده شده است. این میدان بزرگ و زیبا وسعتی حدود 17500 متر مربع دارد و از این لحاظ بزرگترین میدان شهر رشت به شمار می رود.
این میدان که اکنون در جنب پیاده راه فرهنگی میدان شهرداری شهر قرار دارد، در زمان حکومت محمد ولی خان تنکابنی (نصر السلطنه، سپهسالار اعظم) ساخته و در زمان سلطنت ناصرالدین شاه قاجار بازسازی و از همان زمان تبدیل به گردشگاه عمومی شد.
در دوران نهضت پر خروش جنگل، سبزه میدان به محلی برای برگزاری جلسات پر شور و نطق های آتشین مجاهدین و انقلابیون جنگل تبدیل شده بود. میرزا کوچک خان نیز بعد از تشکیل حکومت انقلابی خود در هنگام ورود به رشت در سبزه میدان مورد استقبال پر شکوه مردم رشت قرار گرفت و در آنجا نیز سخنرانی کرد.
سبزه میدان در دوران سلطنت رضا خان با سردری زیبا و نرده های آهنی بلند در اطراف، خیابان بندی و گلکاری شد و در دو طرف سر در و دروازه بزرگ دو مغازه کوچک ایجاد شد که محل فروش بستنی و تنقلات بود و در ضلع غربی آن موزیک نواخته می شد. در محل کتابخانه فعلی که در سال 1347 ایجاد شده است قبلا کافه ای قرار داشت که به کافه شهرداری معروف بود.
سبزه میدان در کنار پیاده راه بافت مرکزی رشت مکانی ویژه قلمداد می شود که پیاده ها اجازه ورود به آن و استفاده از فضای میانی میدان را داشته و در آن به مطالعه و قدم زدن می پردازند.