حمام کرناسیون یکی از بناهای زیبای دوره قاجاریه در دزفول است که در محله کرناسیون در شمالی ترین بافت قدیمی شهر قرار گرفته است. این بنای ارزشمند چندی پیش به موزه مردم شناسی تبدیل شد که در آن آداب و رسوم و مشاغل سنتی دزفول در کنار دست نوشته هایی از شخصیت های به نام شهر به نمایش گذاشته شده است.
از آنجاییکه حمام در میان مجموعه با ارزشی از خانه های قدیمی، مسجد و مقبره های بزرگان دزفول قرار گرفته با کمی قدم زدن در اطراف آن می توانید از این جاذبه ها نیز دیدن کنید و بخشی از تاریخ دزفول را در همین مجموعه ورق بزنید.
جالب است بدانید که در قدیم الایام در کنار این حمام چاهی بود که به وسیله چرخ چاهی و با حرکت گاو آب را از آن بالا می کشیده و از طریق کانالهایی تنبوشه ای (سفالی) به مخازن حمام سرازیر می کردند. گاوچاه حمام شامل دو دهلیز بوده است که کارگر و چهارپا را از گزند آفتاب و باران ایمن نگه می داشت تا جهت تامین آب مصرفی حمام در بیشتر ساعات روز به کار بپردازد.
دلیل نامگذاری این حمام به کرناسیون این است که در ابتدا این محله محل اسکان عشایری بوده که از کوههای کرناس در شمال شهرستان دزفول به این منطقه کوچ می کرده اند که به مرور زمان با گسترش شهر و توسعه شهرنشینی به محلی برای اسکان ثابت آنها مبدل شد و همین دلیلِ نامگذاری این محله می باشد .بد نیست بدانید تمامی محله های قدیمی دزفول دارای یک خانه بزرگ و اعیانی متعلق به خان آن محله ، حمام و مسجد بوده است که این محله نیز از این قاعده مستثنی نبوده و این حمام علاوه بر نام کرناسیون به نامهایی همچون حمام نو یا حمام حاج نصیر موسوم است.