استان فارس که در ناحیه جنوبی ایران قرار دارد، با در برداشتن دیدنی های تاریخی، طبیعی و مذهبی می تواند مقصد مناسبی برای گردشگران با سلیقه های متفاوت باشد. منطقه ای که گنجینه ای از تمدن و فرهنگ ایران را در خود جای داده است و شهرت تخت جمشید و پاسارگاد، نه تنها برای ایرانی ها بلکه برای بسیاری از جهانگردان و اهالی سفر نیز پوشیده نیست. دیدار از آثار تاریخی متعددی که در این استان قرار گرفته است سفری طولانی را می طلبد. در کنار آثار تاریخی متعدد، اگر اهل طبیعت گردی باشید می توانید دیدار از طبیعت بکری همچون تنگه رغز را در برنامه سفر خود جای دهید. همچنین تنوع آب و هوایی، این استان را به یکی از مناطق مهم عشایرنشین تبدیل کرده است که می توان از آن به عنوان جاذبه ی اجتماعی این ناحیه نام برد.
با سفر به استان فارس، از قدیمی ترین مراکز تمدن ایران دیدن خواهید کرد. منطقه ای که در طول تاریخ حوادث بسیاری را به خود دیده است. تاریخ دقیق ورود مردمان پارسی به این سرزمین که از نژاد آریایی بودند مشخص نیست؛ اما آثار به جا مانده در گوشه و کنار این منطقه از هوش سرشار آنها خبر می دهد. نام شیراز در کتیبه های عیلامی که از 2000 سال قبل از میلاد برجای مانده اند آمده است. استان فارس به عنوان مقر حکومتی دو خاندان هخامنشی و ساسانی نیز جلوه های باستانی متعددی را در خود جای داده است. شیراز در زمان حمله مغول از غارت و تخریب ها در امان ماند؛ زیرا حکومت آن زمان تصمیم گرفت خراج مورد درخواست آن ها را بپردازد و قوانین روشنفکرانه و حضور مشاهیری چون حافظ و سعدی و دانشمندان باعث شد تا شیراز به بزرگترین شهر دنیای اسلام در قرن 13 و 14 تبدیل شود.
با هواپیما: با هواپیما می توانید به فرودگاه شیراز که جنوب شرقی شیراز در بزرگراه شیراز-فسا-بندرعباس واقع شده وارد شده و بوسیله مترو از ایستگاه مترو شهید دستغیب خود را به مرکز شهر برسانید. با قطار: ایستگاه راه آهن شیراز در شمال غربی شیراز، بزرگراه شیراز-اردکان قرار دارد. از این ایستگاه می توانید با تاکسی خود را به مرکز شهر برسانید یا به ایستگاه مترو احسان واقع در بلوار پرستار رفته و از آنجا با مترو به مرکز شهر بروید. آدرس وب سایت راه آهن: fars.rai.ir می باشد. با اتوبوس: اتوبوس نیز از وسایل نقلیه ایست که به شیراز ورودی دارد. پایانه اتوبوس های شیراز در شرق شیراز کنار گذر رودخانه خشک قرار گرفته است. نزدیک ترین ایستگاه مترو به این پایانه ایستگاه مترو ولیعصر می باشد. با ماشین: از شمال غربی از یاسوج و سپس اردکان از جنوب از فیروز آباد و میمند از جنوب شرقی از سروستان و از شمال از مرودشت شرقی می توان به شیراز وارد شد
استان فارس نیز شهری به نام میمند دارد که عرقی جاتش در بین محلی ها نامی و مشهور است. اگر در فصل بهارنارنج به شیراز سفر کردید سری هم به میمند بزنید و در مراسم عرق گیری شرکت کنید و از جاذبه های پنهان این استان عزیز لذت ببرید. مراسم دیگری که در فصل زمستان در اوایل بهمن برگزار می شود نرگس زار است که در شهر کازرون در باغات نرگس برگزار می شود. در این مراسم گل های نرگس بصورت دسته ای از باغ چیده شده و در معرض فروش بازدید کنندگان قرار داده می شود. هر ساله این مراسم بطور محلی و محدود برگزار می شد اما از سال 94 با همت سازمان میراث در معرض دید گردشگران قرار گرفت.
ترکیبی از خرما، گردو، پودر قند و دارچین در شیراز میان وعده محلی را می سازند که اگر اهل طعم های شیرین باشید مزه اش را هیچگاه از یاد نخواهید برد. رنگینک را می توانید در اکثر رستوران های شیراز بیابید اما برای اطمینان سری به رستوران هفت خوان بزنید. کلم پلو از دیگر غذاهای مخصوص شیرازی هاست که شاید آن را در استان های دیگر خورده باشید اما شیرازی ها با هنرمندی و مهارت خاصی تهیه می کنند بطوریکه طعمش را هیچ کجای دیگر نمی توانید بچشید. جالب است بدانید آش سبزی یکی از خوردنی های محلی استان فارس است که می توانید در سر سفره صبحانه شان بیابید. اما از خوردنی های شیراز که شهره خاص و عام است و پیشنهاد می کنیم آن را از دست ندهید، فالوده شیرازی است که پیشنهاد می کنیم آن را در مغازه های پشت ارگ کریم خانی پیدا کنید. اگر هم میهمان ایلات قشقایی شیراز شدید لایی پلو را امتحان کنید، ترکیبی بسیار لذیذ از برنج و گوشت تازه.
بهترین زمان بازدید شیراز فصل بهار و تابستان است زمانی که شکوفه های گل کرده و درختان سرسبز از جای جای شهر سربرآورده اند.
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به تریپ باما می باشد