راهنمای سفر به استان بوشهر

حرف از بوشهر که به میان می آید نیروگاه و دکل های نفتی اولین چیزهایی است که در ذهن نقش می بندد در این استان اما دیدنی هایی گرد هم آمده که یک سفر چند روزه را می طلبد تا بتوانی از ابتدا تا انتهایش را بگردی. بوشهر استانی پهناور است که از بندر دیلم آغاز شده و به عسلویه ختم می شود. در این میان شهرهای بوشهر، تنگستان، دشتستان، کنگان و گناوه از مهمترین شهرهای این استان هستند. شهر بوشهر چندین خانه تاریخی از جمله عمارت طاهری ها و دهدشتی را در خود جای داده که به همراه ساحل بی نظیر و غذاهای خوشمزه اش می تواند یکی دو روزی از سفر شما را پوشش دهد. از بوشهر که بگذری اما شهرهایی چون دلوار با خانه رئیس علی دلواری، جاشک با گنبد نمکی شگفت انگیزش و عسلویه با دهکده تفریحی اش در انتظار شما هستند تا سفری خاطره انگیز را برایتان رقم زنند. اگر هم اهل کمی ماجراجویی باشید می توانید به سیراف سفر کرده و از گوردخمه های اسرار آمیز سیراف و بندر دیدنی اش دیدن کنید. برای کسانی که اهل خرید هستند نیز بندر گناوه بوشهر بهشت خریداران است؛ جایی که می توانید کالاهایی ارزان اما باکیفیت را به راحتی در بازارهایش پیدا کنید.

لیان به معنای سرزمین آفتاب درخشان، منطقه ای قدیمی در جنوب شهر بوشهر کنونی و نزدیک ریشهر است که نام خود را از عیلامی ها گرفته است. این شهر پل ارتباطی میان عیلامیان با نواحی اقیانوس هند و جنوب شرقی آسیا بوده است.اهمیت این منطقه در آن زمان بیشتر به لحاظ حفاظت دریایی مرزهای جنوبی، تجارت با حوزه جنوب شرقی دریای پارس (نواحی اقیانوس هند و جنوب شرقی آسیا) و از همه مهم تر داشتن موقعیت مهم مذهبی، یعنی وجود «معبد ایزد بانوی بزرگ لیان» بود. سرزمین بوشهر، در دوران حکومت هخامنشیان، جزو یکی از ساتراپ نشین های پارس بود که در آن کاخ های متعددی را بنا کردند. تمدن و فرهنگ این سرزمین اما با سقوط سلسه ساسانی به دست اعراب رو به زوال گذاشت تا زمان نادرشاه که این شهر بندری بار دیگر مورد توجه قرار گرفت. وی آن جا را به عنوان پایگاه ناوگان دریایی خود در خلیج فارس برگزید و نامش را به بندر نادریه تغییر داد. نادر شاه با به کار گماردن یک تاجر انگلیسی به نام جان التون بوشهر را به صورت یک مرکز مهم کشتی سازی و پادگان نظامی در آورد. این درخشش تا دوران قاجار نیز ادامه داشت. اما آنچه در تاریخ بوشهر می درخشد نقش رئیس علی دلواری در انقلاب مشروطه است که با شماری از مشروطه خواهان به جنگ با انلگلیسی ها پرداخت . این جنگ پس از هجوم نیروهای استعماری انگلیس به بوشهر آغاز شد که دلیل آن حمله ایران به هرات و عدم آزاد سازی آن بود. این جنگ با وجود رشادت های جنگجویان جنوب به شهادت رئیس علی دلواری در ۱۲ اردیبهشت ۱۲۹۴ هجری شمسی انجامید.

با هواپیما: استان بوشهر دو فرودگاه یکی از بوشهر و در فاصله اندکی از مرکز شهر و دیگری در عسلویه دارد که از پایتخت برای اکثر روزها به این دو فرودگاه پرواز وجود دارد. با قطار: در این استان ایستگاه قطار وجود ندارد و دسترسی به آن از طریق قطار امکان پذیر نمی باشد. با اتوبوس:پایانه مسافر بری بوشهر در شمال غربی این شهر وجود دارد و با اتوبوس می توانید از طریق این پایانه خود را به این شهر برسانید.

غذا آن هم غذاهای جنوبی از مهمترین تجربه های سفر به جنوب است.غذاهایی از جمله دم پخت ماهی (لخ لخ)، قلیه ماهی، ماهی سوخاری و میگوی دو پیازی از غذاهایی است که می توانید در منوی رستوران های بوشهر بیابید. اما چیزی که بوشهر را از سایر شهرهای جنوب جدا کرده مخلفاتی تهیه شده از خرما و حلوا از جمله حلوا انگشت پیچ و حلوای خرمایی است که خوردن هر کدام از آنها از یک وعده غذایی بی نیازتان می کند. همه اینها را می توانید در دو رستوران نامی میداف و قوام در منوی رستوران و بار آن بیابید.

بهترین زمان سفر به این استان از ابتدای مهر تا اوایل فروردین می باشد.


مناطق گردشگری استان بوشهر


نقشه ترافیکی استان - سازمان حمل و نقل جاده ای

نقشه - مکان گردشگری استان بوشهر